Special-the og Danmarks største udvalg

Hos Kronen har vi Danmarks største udvalg af the. Vi er beliggende i Aalborg, men vi sender gerne vores special-the til hele landet. Vi tilbyder alle sorter af the, og vi er eksperter i alle former for special-the. Dette betyder, at vi altid kan hjælpe dig med at finde den special-the, du står og mangler.

Vi sælger følgende typer af the i Kronen:

  • Sort the
  • Grøn the
  • Hvid the
  • Rooibush
  • Darjeelings
  • Frugt the
  • Urte the
  • Oolong the

Sorter

Hvad er hvid the?

Hvid te er forskellig fra både grøn, sort og Oolong the. Det er en sjælden og kostbar the, der produceres i små mængder. Mest kendt er Pai Mu Tan fra Fujian-provinsen i den sydøstlige del af Kina. Den håndplukkes i begrænsede mængder i det tidligste forår inden knopperne brister og bladene springer ud. Theen forarbejdes kun ganske lidt og med stor omhu, så vitaminerne bevares. Hvid the indeholder op til 3 gange så mange antioxidanter som grøn the. En mild the med et lavt indhold af tein og garvesyre.

Hvad er grøn the?

Grøn the er det samme som sort the, blot er den ikke forarbejdet så meget som den sorte the. Derved bevarer den grønne the de fleste af de vitaminer og mineraler, der helt naturligt er i et teblad. Grøn the produceres hovedsageligt i Japan, Kina og Taiwan. Indholdet af tein og garvesyre er lavere end i sort the.

Hvad er Oolong the?

Ikke fermerteret kinisisk the er elsket for deres forskellighed i smag og type, og for deres store variantion. Da de har et højt vitamin- og mineralindhold er de populære hos mange forbrugere.

Hvad er sort the?

Den sorte the er fermenteret fuldt ud. Fermentering betyder gæring. Sort the kan være småbladet eller storbladet. En meget småbladet the fra Ceylon kan være akkurat lige så fin kvalitet som en storbladet. Indholdet af garvesyre og tein er normalt større end i grøn og hvid the.

Darjeelings:

Blade af anden plukning (juli/august). Fuld af fylde. Rund, frugt aroma. Lys udtræk. Fortrinlig eftermiddagsthe.

Hvad er Rooibush?

Rooibush er egentlig hollandsk og betyder rød busk. Rooibush er af natur et træ, men for at det er nemmere at plukke af den, er træet ”blevet” til en busk – og der er mange Rooibush-plantager i Sydafrika. Busken bliver høstet et par gange om året og bliver fermenteret (gæret) nogenlunde som den sorte the. Det frembringer den meget aromatiske og let sødlige smag, samt den rubinrøde farve.

Rooibush te indeholder hverken tein (koffein) eller garvesyre. Derfor også meget velegnet til børn.

Bestil online

Alle vores typer af special-the kan bestilles online ved henvendelse på e-mail kronen-kaffe@mail.dk. Vi sidder også klar til at besvare spørgsmål omkring valg af dit næste køb af special-the.

​Kaffe og theforretningen Kronen

CVR: 36165863

Algade 17
9000 Aalborg

​Telefon: 98 12 04 10

E-mail: kronen-kaffe@mail.dk