Historie

I Vesten har vi kun kendt theen i 2-3 hundrede år, og her drikker vi hovedsagelig sort the. Theens kvalitet er som hos kaffen afhængig af jordbund, beliggenhed og klima.

The kan inddeles i tre hovedtyper: grøn the, sort the og Oolong the. Den grønne the er fremstillet af theblade, der dampes og tørres, men ikke gæres. De sorte theblade gæres og tørres under varmebehandling. Oolong theen er en mellemting, da denne er halvgæret. De forskellige typer theer kan blandes og eventuelt tilsættes naturlige eller kunstige frugtolier, krydderier, blomster, frugtstykker og skaller m.v.

Det meste te produceres i Kina, Indien, Sri Lanka og Kenya, mens mange andre lande har mindre produktioner. Theerne får betegnelser efter bladenes størrelse og kvalitet. Hele blade kaldes Leafs. Blade, som under produktioner er knækket eller skåret over, kaldes Broken. Fannings er småbladet the, som giver en meget fyldig the. Dust er endnu mindre bladdele, som blandt andet bruges til fremstilling af teposer.

​Kaffe og theforretningen Kronen

CVR: 36165863

Algade 17
9000 Aalborg

​Telefon: 98 12 04 10

E-mail: kronen-kaffe@mail.dk